obrázek na pozadí
Škola chůze
Váš nákupní košík je prázdný.
NORDIC WALKING – I.STUPEŇ
Datum konání: 14. 9. 2013
Místo konání: CKP Dobřichovice
Místo konání: Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o., Na Vyhlídce 582, Dobřichovice
 
Objednání: tel. 257713076, 723603600 (recepce centra), kapacita max. 16 účastníků! Při přihlášení, prosíme, uveďte i svůj e-mail. Děkujeme!
Cena: 1490,- Kč (platba do 23. 8. 2013) Detailní informace jsou na konci pozvánky, prosíme, ČTĚTE POZORNĚ!!!
Info: Veškeré dotazy ohledně náplně a organizace kurzu, včetně možností ubytování směřujte na Kateřinu Kolišovou, email: katerina.kolisova@ckp-dobrichovice.cz , další informace: www.ckp-dobrichovice.cz
 
ANOTACE KURZU
Rádi bychom Vám představili nový sport Nordic Walking, který není jen skvělým pohybem téměř pro všechny bez rozdílu věku a fyzické kondice, ale může Vám pomoci i v práci s klientem, nebo jako skvělá věc na odreagování. Technika chůze s hůlkami je jednoduchá a přitom velmi zdravá pro celý pohybový systém. S hůlkami se můžete pohybovat téměř všude a v každou roční dobu. K  provozování Nordic Walkingu potřebujete jen kvalitní hole (které Vám na kurzu rádi zapůjčíme), dobrou obuv a chuť se hýbat v přírodě. Přestože je Nordic Walking sportem se vším všudy, může jej provozovat i člověk bez jakékoliv fyzické kondice. Nordic Walking je také skvělým doplňkovým sportem pro vrcholové sportovce, kterým se může stát kompenzačním cvičením, poúrazovým odrazovým můstkem zpět k pohybu, popřípadě jako zpestření tréninkového zatížení. Pracujeme v malých skupinách s osobním přístupem. Více informací o Nordic Walkingu na www.skolachuze.cz.
 
O LEKTORCE MGR. KATEŘINĚ KOLIŠOVÉ 
Mgr. Kolišová je instruktorka Nordic Walkingu a výživová poradkyně. Sport a výživové poradenství vystudovala na Masarykově universitě v Brně. Nejprve působila jako poradkyně ve výživových poradnách a jako fitness instruktorka zdravotních cvičení ve fitness centrech v Brně. Její cesta k Nordic Walkingu vedla také přes výživu. Celý život závodně sportovala. Nejprve plavala, pak veslovala, ale stále nenacházela sport, který by mohli dělat všichni bez rozdílu věku a kondice. Potýkala se s tím nejenom jako trenérka mládeže, ale i poté, co se naplno začala věnovat jen výživovému poradenství. U spousty lidí potřebovala nalézt vhodnou pohybovou aktivitu, ale stále narážela na to, že pacienti a klienti nikdy žádný sport nedělali, do posilovny a bazénu jim bylo trapné jít, na běžky se báli atp. Pak pro sebe i své klienty objevila Nordic Walking. Tento sport ji nadchl svou jednoduchostí a přitom funkčností. Vybavení je levné a chodit se dá téměř všude. Navíc jí pomohl dát dohromady skupiny lidí, které by se zdály být za běžných okolností absolutně neslučitelné. Nordic Walking pro ni není jen sportem, ale i skvělým psychosociálním pojítkem mezi lidmi. Více o praxi, zkušenostech, nabídce služeb výživového poradenství, výletů s hůlkami apod. Mgr. Kolišové naleznete na www.skolachuze.cz nebo na www.ckp-dobrichovice.cz, kde působí jako instruktorka Nordic Walkingu a výživová poradkyně.
 
ČASOVÝ HARMONOGRAM KURZU
8:30 – 9:00 Prezence účastníků
9:00 – 10:00 Úvod: Představení se, cíle a struktura kurzu, definice Nordic Walkingu (NW), historie, vybavení, technika, hole, výběr a nastavení holí – výška, poutko, botička
10:00 - 12:00 Praxe v terénu: Rychlý a funkční návod, jak zvládnout bez problémů techniku NW.
12:00 – 13:00 Oběd
13:00 – 14:00 Prezentace a video ukázka správné techniky:  Pohyb ramen, práce rukou, délka kroku, pozice těla. Vliv Nordic Walkingu na pohybový systém.
14:00 – 16:00 Praxe v terénu II.: Propracování a vylepšení správné techniky. Ukázky posilovacích a protahovacích cvičení. 
16:00 – 17:00 Shrnutí:  Celkové shrnutí dne, dotazy, literatura a další zdroje.
 
PRO KOHO JE KURZ URČEN
Odborný zdravotnický personál – lékaři, fyzioterapeuti, cvičitelé a další odborná veřejnost. Na kurz ale mohou přijít i neodborníci, informace na kurzu jsou podávány tak, aby jim každý rozuměl. Cílem je, abyste zvládli správnou techniku NW a dokázal ji představit druhým, poradit jim s vhodným vybavením a technikou. 
 
VÝSTUP
Účastník získá praktické dovednosti v základech správné techniky NW a osvědčení o absolvování kurzu. Na UNIFY ČR byla podána žádost o udělení souhlasného stanoviska k započítání akce do kreditního systému. Předpokládaný počet kreditů: 4.
 
S SEBOU
Hole na NW Vám budou po dobu kurzu zapůjčeny, nemusíte mít vlastní!!! 
Aby Vám program mohl poskytnout užitečný, zajímavý a zároveň příjemný zážitek, doporučujeme následující vybavení:
Sportovní oblečení pro pohyb v přírodě, které dýchá a udržuje tělo v teple. Doporučujeme funkční prádlo ve dvou vrstvách (triko a mikinu), na něj lehkou bundu, která nepropouští vítr (Windstoper), případně nepromokavou bundu, kalhoty, čepici, rukavice (prstové) – trénink v terénu proběhne za každého počasí!
Boty pohodlné, „měkké“, ohebné (na chůzi či na běhání), podle počasí a náhradní ponožky. Hodí se s dobrou podrážkou, „dezénem“ do terénu (terény zde jsou kopcovité). Neberte si pohorky.
Psací potřeby na přednáškovou část. 
Láhev na pití s bederní kapsou (hodí se lépe než batůžek). 
Hůlky pokud máte své (na místě mohou být zapůjčeny originální). 
Máte možnost si přinést vlastní jídlo na oběd a ohřát ho na místě v mikrovlnné troubě, v případě zájmu je možné objednat a nechat si dovézt oběd z místní restaurace. Občerstvení na čajové pauzy je zajištěno.
 
Poznámka: počítejte s tím, že cesta z nádraží do CKP trvá pěšky cca 25 minut, nechte si prosím dostatek času na registraci před začátkem akce, zvoňte na zvonek u hlavního vchodu do CKP. V případě, že v den konání kurzu se Vám stane neočekávaná událost nebo máte zpoždění, dejte nám prosím vědět na telefonní číslo 723 457 749 (Mgr. Kolišová).
 
UBYTOVÁNÍ
Jestliže dojíždíte zdaleka, rádi Vám poradíme, kde se ubytovat. Každý si vybere, ceny ubytování od cca 200,- Kč za noc, ale máme i nabídky pro náročné.  
Pokud nemůžete na náš kurz do Dobřichovic přijet, ale přesto byste ho rádi absolvovali, tak můžeme dojet my za Vámi. Stačí, když Vás bude 8 a více účastníků. Můžeme vyřídit i akreditaci takového kurzu u UNIFY. Dotazy zasílejte na info@ckp-dobrichovice.cz.
Těšíme se na setkání s Vámi!
 Mgr. Jana Týkalová a Mgr. Kateřina Kolišová (koordinátorky kurzu)
 
Děkujeme, že následující text čtete pozorně:
PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ
 
1. Přihlášení: Zavolejte na recepci CKP Dobřichovice na tel. 257713076, 723603600 (recepce CKP Dobřichovice). Zde zadejte Vaše jméno, kontaktní telefon, e-mailovou adresu a případně informaci, zda chcete přespat. Takto máte zarezervované místo.
 
2. Odhlášení: pokud se kurzu nemůžete zúčastnit, prosíme, zatelefonujte včas na naši recepci, abychom uvolněné místo mohli nabídnout náhradníkům.
 
PLATBA
 
A) Co dělat, když chcete fakturu? 
Dříve než uhradíte poplatek, ujistěte se, že jste telefonicky přihlášeni na kurz a že nejste mezi náhradníky. Pak se obraťte na e-mailovu adresu: info@ckp-dobrichovice.cz, s tím, že chcete fakturu a zároveň uveďte tyto údaje:
název a termín konání kurzu
jméno a příjmení účastníka
částku, kterou chcete hradit
název společnosti (firmy) s uvedením IČ, DIČ, na které má být vystavena faktura
nezapomeňte prosím na platnou fakturační adresu
 
Fakturu Vám zašleme e-mailem. Platbu proveďte až v momentě, kdy znáte číslo faktury, které pak slouží jako variabilní symbol platby. Platbu pošlete na účet číslo: 255925822/0300, variabilní symbol  = číslo faktury, nejpozději do 23.8.2013. Originál faktury dostanete od koordinátorky na místě v den konání kurzu. Prosíme, věnujte pozornost výše zmíněnému, zpětné vystavování faktur nejen přidělává administrativu Vám i nám, ale komplikuje dohledání a spárování Vašich plateb.
 
B) Pokud Vám stačí formulář „Potvrzení o úhradě účastnického poplatku“, pak je situace jednodušší. Tento formulář je spolu s výpisem z Vašeho účtu také daňovým dokladem. V tomto případě nejpozději do 23.8.2013 uhraďte poplatek za kurz převodem na účet: 255925822/0300, variabilní symbol: 140913 (datum kurzu), v poznámce prosím nezapomeňte uvést jméno účastníka kurzu! O formulář si napište na adresu marta.lebedova@ckp-dobrichovice.cz. Koordinátorka Vám ho předá na místě přímo na kurzu. Tento formulář je možné vystavit i na kurzu. 
 
C) Platba hotově: na recepci Centra komplexní péče v Dobřichovicích nejpozději 23.8.2013 uhraďte poplatek za kurz. 
 
STORNO PODMÍNKY
 
Co dělat, pokud jste poplatek již zaplatili a nemůžete se kurzu zúčastnit?
Omluvíte-li se na naší recepci do pátku 23.8.2013 do 20,00, bude Vám celá částka vrácena zpět. Vrácení částky (po odhlášení z kurzu na recepci) dále domlouvejte e-mailem na adrese marta.lebedova@ckp-dobrichovice.cz. Pokud se neomluvíte nebo se omluvíte později, pak Vám zbývá možnost najít si za sebe náhradníka, jinak celá částka propadne našemu zařízení. 
 
Děkujeme za pochopení.