obrázek na pozadí
Škola chůze
Váš nákupní košík je prázdný.
KURZ VÝUKY NA SNĚŽNICÍCH KRUŠNÉ HORY
Datum konání: 28.2. - 3. 3. 2013
Místo konání: Horský hotel Lesná, Lesná, okr. Chomutov a přilehlé okolí

Lektorka: Mgr. Kateřina Kolišová

Termín: 28.2. - 3. 3. 2013 (čtvrtek - neděle)

Místo konání: Horský hotel Lesná, Lesná, okr. Chomutov 

Objednání: 241 441 685, 773 590 950 ( recepce CKP Roseta), kapacita max. 12 účastníků! Při přihlášení, prosíme, uveďte, jestli chcete zapůjčit trekové hole, sněžnice a velikost vaší boty. Děkujeme!

Cena: 3 900,- Kč (Platba do 10. 1. 2013) 1 360,- Kč sněžnice (z toho 1 000 ,- Kč vratná záloha) 

Detailní informace jsou uvedeny na konci pozvánky, prosíme, ČTĚTE POZORNĚ!!!
Info:   Veškeré dotazy ohledně náplně a organizace kurzu, včetně ubytování směřujte na Kateřinu Kolišovou, email: info@skolachuze.cz, další informace: www.roseta.cz a www.skolachuze.cz
 

ANOTACE KURZU

Rádi bychom Vám představili kurz výuky na sněžnicích, který není jen přirozeným pohybem téměř pro všechny bez rozdílu věku a fyzické kondice, ale může Vám pomoci i v práci s klientem, nebo jako skvělá věc na odreagování. Technika pohybu na sněžnicích není až tak složitá, přitom je velmi zdravá pro celý pohybový systém. Chůze se sněžnicemi vám umožní pohyb i tam, kde byste se v zimě s ničím jiným nedostali. K chůzi se sněžnicemi potřebujete kvalitní sněžnice (které Vám na kurzu rádi zapůjčíme, jestliže je máte, můžete použít své), dobrou obuv (nejlépe se hodí pohorky, především dbejte na to, aby obuv měla pevnou patu, jinak budete mít puchýře) a chuť se hýbat v přírodě. Pracujeme v malých skupinách s osobním přístupem. Více informací na www.skolachuze.cz.

PRO KOHO JE KURZ URČEN

Pro všechny, ale také pro odborný zdravotnický personál – lékaři, fyzioterapeuti, cvičitelé, psychologové a další odborná veřejnost. Na kurz ale mohou přijít i neodborníci, informace na kurzu jsou podávány tak, aby jim každý rozuměl. Cílem je, abyste zvládli správnou techniku chůze na sněžnicích a dokázal ji představit druhým, poradit jim s vhodným vybavením, technikou a terénem. 
 

VÝSTUP

Účastník získá praktické dovednosti správné techniky chůze na sněžnicích a osvědčení o absolvování kurzu. Na UNIFY ČR byla podána žádost o udělení souhlasného stanoviska k započítání akce do kreditního systému. Předpokládaný počet kreditů: 12.
 

ČASOVÝ HARMONOGRAM KURZU

Čtvrtek 28. 2. 2013
16:00 – 18:00 příjezd na hotel – auto se dá zaparkovat přímo před hotelem
18:00 - 19:00 večeře
19:30 - 20:30 seznámení se s historií sněžnic, vybavení a základní informace, než na sněžnice vyrazíme
 
Pátek 1. 3. 2013
7:30 – 9:00 snídaně
10:00 - 16:00 výuka techniky, cesta na Horu Sv. Kateřiny, oběd a cesta zpět
18:00 – 19:00 večeře
19:30 – 20:30 videa s technikou a rozebrání techniky
 
Sobota 2. 3. 2013
7:30 – 9:00 snídaně
10:00 - 16:00 vypilování techniky, cvičení chůze na sněžnicích, cesta na zámek Jezeří (uvidíme, jestli budou dobré sněhové podmínky a dojdeme až k němu), jinak zříceniny Nový a Starý Žeberk, oběd bude někde po cestě
18:00 – 19:00 večeře
19:30 – 20:30 laviny, literatura
 
Neděle  3. 3. 2013
7:30 – 9:00 snídaně
10:00 - 14:00 krátká návštěva obce Svahová, přes unikátní Helenčin vodopád.

S SEBOU

Sněžnice vám rádi zapůjčíme, půjčovné na den je 90 Kč a vratná záloha 1000 Kč za pár sněžnic. Dejte prosím vědět, jestli o zapůjčení máte zájem, pokud ano, tak jakou velikost boty máte.
Trekové hole (ne hole na Nordic Walking, tedy alespoň většina se nedá použít, pokud si nebudete jistí, raději zavolejte, nebo napište, rádi vám poradíme). Jestliže hole nemáte, rádi vám je zapůjčíme.
Oblečení na hory - je lepší teplejší, ale funkční oblečení.
Pohorky, nebo vysoká obuv s pevnou patou.
Sluneční brýle.
Batůžek, popřípadě velká ledvinka.
Máme zajištěnou polopenzi, na oběd se vždy stavíme na nějaké boudě, ale svačiny (nejlépe traťovky, jako Tatranka, Horalka, Medvídci atd.) a pití je nezbytné. Dobrá je i termoska.
 

O LEKTORCE MGR. KATEŘINĚ KOLIŠOVÉ 

Mgr. Kolišová je instruktorka Nordic Walkingu a výživová poradkyně. Sport a výživové poradenství vystudovala na Masarykově universitě v Brně. Nejprve působila jako poradkyně ve výživových poradnách a jako fitness instruktorka zdravotních cvičení ve fitness centrech v Brně. Celý život závodně sportovala. Nejprve plavala, pak veslovala, ale stále nenacházela sport, který by mohli dělat všichni bez rozdílu věku a kondice. Potýkala se s tím nejenom jako trenérka mládeže, ale i poté, co se naplno začala věnovat jen výživovému poradenství. U spousty lidí potřebovala nalézt vhodnou pohybovou aktivitu, ale stále narážela na to, že pacienti a klienti nikdy žádný sport nedělali, do posilovny a bazénu jim bylo trapné jít a na běžky se báli. Pak pro sebe i své klienty objevila Nordic Walking. Tento sport ji nadchl svou jednoduchostí a přitom funkčností. Vybavení je levné a chodit se dá téměř všude. Navíc jí pomohl dát dohromady skupiny lidí, které by se zdály být za běžných okolností absolutně neslučitelné. Nordic Walking pro ni není jen sportem, ale i skvělým psychosociálním pojítkem mezi lidmi. Pro zimní měsíce lze využít některé prvky z Nordic Walkingu u sněžnic, proto tuto skvělou zimní aktivitu zařadila do svého sportovního repertoáru. V Čechách sněžnice nejsou ještě příliš rozšířené, což se škoda, protože stejně jako Nordic Walking nabízí pohybovou aktivitu téměř pro všechny bez rozdílu věku. Více o praxi, zkušenostech, nabídce služeb výživového poradenství, výletů s hůlkami apod. Mgr. Kolišové naleznete na www.skolachuze.cz nebo na www.roseta.cz, kde působí jako instruktorka Nordic Walkingu a výživová poradkyně.

UBYTOVÁNÍ

Bydlí se na Horském hotelu Lesná. Máme zajištěnou polopenzi. Hotel je nově postaven, vypadá naprosto luxusně, na každém pokoji je internet, televize. Pes není problém, na hotelu mají i vlastní. V případě, že chcete sebou vzít partnera, který se nebude účastnit akcí na sněžnicích, tak zaplatí pouze 2400,- Kč. To prosím nahlaste i v přihlášce. Jinak přímo na hotelu se dají půjčit běžky, mají 10 párů k půjčení. Pro běžkaře se zde nabízí zhruba 60 kilometrů upravených tratí. K dispozici jsou čtyři značené okruhy. Z Lesné do Nové Vsi s napojením na Ski areál Klíny (13 km), z Lesné na Pyšnou (7 km) a do Brandova (20 km). Od roku 2006 nově i z Lesné na Mezihoří (17 km. Nová rolba je schopna připravovat stopu jak pro klasiku, tak i pro volný styl. Tratě se upravují o víkendech, při příznivém počasí i ve všedních dnech. Můžete také využít Ski-areál Pyšná (lk-jirkov.profitux.cz). Výhoda Krušných hor je v tom, že nikde nečekáte v žádných velkých frontách a na běžkařských tratích si můžete vychutnávat krásy přírody bez lidí. Jinak pro milovníky geocachingu, přímo u hotelu můžete udělat zápis do kešky. 
Pokud nemůžete na náš kurz přijet, ale přesto byste ho rádi absolvovali, tak můžeme dojet my za vámi. Stačí, když Vás bude 8 a více účastníků. Můžeme vyřídit i akreditaci takového kurzu u UNIFY. Dotazy zasílejte na info@roseta.cz.
Těšíme se na setkání s Vámi!
 Mgr. Jana Týkalová a Mgr. Kateřina Kolišová (koordinátorky kurzu)
 
 
 
 
 

POSTUP OBJEDNÁNÍ A ZPUSOB PLATBY:   

Předem děkujeme, že pozorně čtete následující pokyny
 
1. Zarezervujte si místo na tel. 241 441 685, 773 590 950 (recepce CKP Roseta). Zde zadejte Vaše jméno a kontaktní telefon. V případě zrušení Vaší rezervace, prosím, zatelefonujte opět na recepci. 
 
2. Postup při platbě převodem na běžný účet, když zároveň potřebujete vystavit daňový doklad: 
Než uhradíte poplatek, zašlete svoji objednávku na e-mailovu adresu: info@roseta.cz, která musí obsahovat:
název a termín konání kurzu
částka, kterou budete hradit
jméno a příjmení účastníka
název společnosti (firmy) s uvedením IČO, DIČ, na které má být vystavena faktura
Na základě objednávky Vám obratem zašleme e-mailem fakturu. Až na základě zaslané faktury, proveďte platbu, a to nejpozději do 10. 1. 2013. Originál faktury dostanete na místě, v den konání kurzu.
3. Postup při platbě převodem na běžný účet, když zároveň potřebujete vystavit potvrzení o přijaté platbě: 
Nejpozději do 10. 1. 2013 uhraďte poplatek za kurz převodem na účet: 14357369/0800, variabilní symbol 280213, v poznámce uveďte jméno účastníka kurzu! Potvrzení o platbě přijaté na náš účet Vám na žádost vystavíme a předáme přímo na kurzu. 
 
4. Postup při platbě hotovostí na recepci Centra komplexní péče Roseta:
Nejpozději 10. 1. 2013 uhraďte v hotovosti poplatek za kurz na recepci. Zde Vám na požádání vystavíme daňový doklad o zaplacení.
 

STORNO PODMÍNKY:

Omluvíte-li se na naší recepci do pátku 10. 1. 2013, bude Vám celá částka, tj. 3900,- Kč vrácena zpět. Vrácení částky po omluvě na recepci dále domlouvejte e-mailem na adrese info@roseta.cz.
Pokud se omluvíte od 10. 1. 2013 do 28. 1. 2013, bude Vám vráceno 2000 Kč, nebo může být celá částka využita náhradníkem, kterého si sami zajistíte. Podmínky vyřízení jsou stejné – domluva e-mailem na adrese info@roseta.cz. 
Pokud se omluvíte až v týdnech  28. 1. – 28. 2. 2013, celá částka, tj. 3900 Kč propadne našemu zařízení (poplatek za organizaci, ubytování, stravu + nemožnost zavolat náhradníkům), nebo může být celá částka využita náhradníkem, kterého si sami zajistíte.
V případě, že v den konání kurzu se Vám stane neočekávaná událost nebo máte zpoždění, dejte prosím vědět Kateřině Kolišové na telefonní číslo 723 457 749.
 
Děkujeme za pochopení.  CKP Roseta